dijous, 25 de setembre del 2014

PARAULA DE REI.
Pel que diuen les cròniques, sembla que ahir, el nostre il·lustríssim, sapientíssim, i per sobre de tot, estimadíssima majestat, el nostre rei Felip VI, que Déu guardi molts anys, en un discurs que va fer a las Nacions Unides allà als USA, va dir sense tornar-se vermell, que España, era una nació de tradició mil·lenària.
Fins aquí, tot bé. El problema cara a nosaltres si algú ho desconeixia realment, li comença a Sa Majestat, quan a les poques hores, el nostre company de Facebook, i gran jugador de Pitx&put el senyor Miquel Lladó, li plantifica un mapa de la Península Ibèrica a tot color, i precisament de l’any mil, on es veu ben clar, que el 60 % aproximat de la península, estava ocupat pel califat de Córdoba, i la resta, estava repartit entre el comtat de Barcelona,  el de Ribagorça, el regne de Navarra, i el regne de Castilla i Leon. Haurien de passar centenars d’anys, -gaire bé set cents- amb la total expulsió del Califat, fins que el teu antecessor Borbó, Felip V, bombardegés Barcelona, i a la força unifiqués la península que mai fins llavors, havia estat una sola nació. I encara, menys els tros que els portuguesos van saber defensar. En resum, hauríem de dir que el que ha existit de  més de mil anys, és la península que el romans van anomenar Ibèria, però Espanya com a nació i com hem vist encara per la força, no va existir fins fa poc més de tres cents anys.
En fí Felipet; ho estudies una mica més, o si per allò de “Lo que Natura non da, Salamanca non presta” no ets capaç, canvia  els assessors. Si no ho fas eixís, eximia majestat, faràs moltes vegades el ridícul, excepte és clar que ho facis expressament de mala fe.
narsuri.blogspot.com.es






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada