dijous, 25 de setembre del 2014

EL MINISTRE MORENÈS, AMENAÇA.
Repassant els digitals, he vist eixís pel cim, unes declaracions que diuen que ha fet el ministre de la guerra, (no és cap error,no)on diu que per a garantir la constitució, i unitat de la pàtria, per això hi ha l’exèrcit.
Mirant-ho fredament, és veritat que des de fa segles, la única guerra que ha guanyat l’exèrcit de “las Españas” va ser la guerra del 36 al 39 del passat segle, que els agradi o no, era una guerra de germans contra germans,  ja que totes les guerres colonials amb enemics de fora d’España, van ser “honorablement” perdudes. La última la del Rif, creada i orquestrada pel incommensurable rei Alfonso XIII, gloriós antecessor dels nostres insubstituïbles monarques actual i passat, va ser per a salvaguardar les seves propietats mineres, on van perdre la vida o la salut bona part dels joves de casa. El meu pare, obligat defensor de les propietats del rei, allà a Annual, va tornar d’aquella guerra, amb el que en deien “Les febres” i va romandre tres anys malalt. Després la Guerra Civil, on també va tenir la “sort” de participar, el va acabar d’adobar, i ja no parlem de la posrguerra.
Ara doncs, com  que deuen pensar que de tan en tant, s’ha de treure el rovell a les eines, el senyor Morenès, tal vegada  podrà tenir una hemorràgia de satisfacció pensant que passarà  a la història com a nou salvador de la pàtria, si aconsegueix fer una lluita contra en Mas i els mossos d’esquadra. A  favor seu, te que ja pocs pagesos catalans, deuen tenir eines de segar estil dalles o volants com el 1.714 i les modernes màquines segadores i  batedores, poc front podrien fer als tancs del caduc “Imperio”. Vejam;  esperem com acaba...

narsuri.blogspot.com.ea

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada