dimarts, 29 de desembre del 2015

PER UNS DIES D’EFÍMERA GLÒRIA. LES CUP.
Segurament, la majoria recordem aquell “Espaguety Western” dels anys seixanta on en Clint Eastwood ens delectava amb tants fets del tot impossibles però tant divertits, i on per “un puñado  de dòlares”, passaven tantes desgràcies i desastres.
La comparació més actual que se’ acudeix  a mi, és la del paper que fan els cupaires dins la delicada situació política catalana actual. Evidentment, no els conec pas tots, ni de bon tros, i a la vista de la seva actuació ni falta que em fa. El que si puc dir, es que els que ens mostren aquests dies tota mana de mitjans informatius, són ben patètics, i em recorden molt allò que deien de “Don Tancredo”. Fan el ridícul, i no ho ignoren, però una gent com ells que mai ningú els n’havia fet cas,  que ara estiguin dia si dia també en primera línia els deu fer completament ditxosos. El més dolent del tema, és, però, que amb la seva tossuderia no mancada de mala fe, tenen paralitzat el país. Fan molt de mal per uns moments de Notorietat, o Glòria.
Els que més solen sortir a la foto, i que deuen ser el bo i millor d’aquella agrupació, amb la seva “facha”, no es pas que es cobreixin de glòria. Per exemple aquella dona grassoneta d’ulls clucs, i que no deu arribar a la tercera edat,  però poc en deu faltar, o aquella amb cognom d’arcàngel però que tant poc mostra de bondat divina, o aquella petitona, que quan parla sempre sembla que ataqui amb vidriol, o aquests barbuts que si al principi ens queien amb certa gràcia, ara enrocats com estan per a perjudicar el nostre futur, quasi fan pensar que els senyor “Racoi i sus muchachos”, els  tenen a sou. Al pas que van, i si no rectifiquen amb prestesa, arribaran a la categoria dels del PSC, que són els més desprestigiats de Catalunya.
Ara, una consideració a les seves idees. Ells, diuen que són anti capitalistes. Pot ser si. Jo, i crec que la majoria de les persones normals, ens apuntaríem a aquesta teoria, si aquesta gent, ens en mostressin una alternativa, que fos factible. Que el capitalisme és del tot injust, ho he dit molts colps, però, i? No podem oblidar que de presumptes teories alternatives, la història n’està plena, i ja veieu on som. A més, on podrien anar? A quin país se sentirien millor? No serà que és la humanitat que és dolenta? D’aquest estil, crec, que només queden Korea del Nord, i tots van d’uniforme forçat, i han de ballar la música que els toquen. La Xina i la Rússia d’en Putin, encara que de manera encoberta, són molt més capitalistes que la majoria de països. No serà doncs que aquests senyors, -i senyores, ep-  que de babaus mostren no tenir-ne un pel, el que volen és  notorietat i anar vivint del conte? Senyors de la CUP, feu-vos-ho mirar...  Sr. Mas: Oblideu-los, i noves eleccions!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada