divendres, 25 de desembre del 2015

FELIP VI. Escoltant el missatge de Nadal del rei de l’Imperi Espanyol, que ell amb molta atenció anava llegint de la pissarra lluminosa, cosa que feia palesa la seva mirada que no era dirigida als vidents, sinó un parell de pams més enlaire, se’m han ocorregut algunes reflexions, que si pogués parlar amb ell li diria a la cara, però que com que no puc, faig públiques.
1ª- Crec sincerament, que ell, com que no ha  estat alegi’t  públicament, sinó posat a dit pel seu pare que a la vegada  havia estat posat a dit per el Caudillo, no té cap legitimitat per parlar i aconsellar en nom de tots els espanyols.
2º- Em descobreixo humilment, davant l’aplom amb que posar la veu a un discurs, que se sap de cent hores lluny que no és idea seva, sinó que les cent llumeneres  més preclares del seu entorn, deuen haver passat hores, i hores, per a donar-hi forma, i contingut. Repeteixo; te molt mèrit fer una representació que molts actors professionals no millorarien gaire. Chapeau, majestat!
3er.- Si se’m accepta, el que he dit fins ara que el que va fer ahir   no és mes que una representació més o menys aconseguida, voldria demanar-li al nostre monarca, que donat que ell ho ha fet sense cap dret legal del poble, el proper Nadal, em deixés fer a mi  el discurs. Jo, com ell, no estaria elegit per a ningú, però em comprometria a redactar-lo i declamar-lo jo sense lectura lluminosa, ni redactors aliens.
4rt- Recordar-li a sa majestat, que els qui el suporten (a ell i el pare) des de la transició, son els republicans de soca rel, els autoanomenats i justiciers  socialistes d’absoluta arrel antimonàrquica, i que no oblidi que hi ha un refrany castellà molt savi, que diu que “La cabra siempre tira al monte”  el qual vol dir que l’aguanten per que els convé, però quan no el necessitin, pobre d’ ell! I, això, ja és ciclic.
També dir-li que no pot oblidar, que els borbons a Espanya, sempre, o s’han imposar a trets, o per embolics d’alta i putrefacta política. Que les guerres carlistes, no  van esser perquè si, i que si jo fos (i crec que molts d’altres) monàrquic, sens dubte em decantaria pels reis Carlins.
5e- I últim. Majestat (?); De veritat creieu que si tants catalans no estan  d’acord amb Espanya es perquè odien als espanyols?  No, odien senzillament a una classe política enquistada dins les estructures, que ens fot, i encara se’n riu, (P. Ex. Montoro)i sense els quals, els espanyols també anirien molt millor, i tal vegada, vos també en formeu part d’aquesta classe. Mediteu-ho!

            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada