dilluns, 6 de juliol del 2015

ELS ANIMALS DEL ZOO.
Pot ser pel meu caràcter melangiós de ja molt infant, sempre he sentit una tendresa molt gran per a tots els animals sobre tot els que estan empresonats contra la seva voluntat. Aquest altre dia “La Nostra” tant oportuna sempre, va tenir a bé mostrar-nos quan  malament que ho passen els animals empresonats al Zoo amb la calor d’aquests dies.  Allà els infames vigilants, mostraven aquelles misèries, i fent-se  el caritatiu, i misericordiós, ens ensenyaven com intentaven pal·liar els sofriment que ells els causaven.
Pensem per un moment quin sentit té avui  mantenir presoners a tants animals innocents, perquè unes quantes persones –per cert no moltes- puguin conèixer de prop el molt que es pot sofrir, i el molt dolents que som les persones  que coneixent que és un càstig inmisericorde ho fem sense cap remordiment. Tenim el cine, la televisió, i un sens fi de mitjans, que ens mostren dia a dia amb tot detall, com viuen en llibertat els poc animals que queden, però necessitem sentir-nos uns torturadors com mil anys endarrere.
No sé si aquesta la Colau, mirall de justícia, misericòrdia i equitat, utilitzarà el seu quasi omnipotent poder per arribar-se fins la Ciutadella, i de ma pròpia els alliberarà. La seva parella, o la pixanera li podrien ajudar. Si ara amb tanta bona gent, no hi fan res, ja podem perdre tota esperança.
Ara que estic escrivint sobre altres planetes, he pensat: Us imagineu un lloc en l’espai, un planeta similar a la terra, on degudament engabiats i tinguessin a tants pròcers com  per exemple en Maragall, l’Hereu, en Tries, o com dic, la Colau, tots ells  culpables en els seu mandat de tan sofriment, i tant involuntari? Allí, una serpent, o un tigre degudament uniformats, podrien explicar a  la resta d’animals visitants, la vida d’aquelles espècies tant rares i malignes incapaces de bons sentiments i de fer el bé. Oi que seria divertit?
Pobres bèsties! Clar, que mirat fredament, qui són més besties? Els engabiats?, o els engabiadors? Quan de nens anàvem a catecisme, ens feien dir: Déu, ha fet l’home a imatge i semblança  seva! Que en penseu?
Narsuri.blogspot.com.es



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada