dimarts, 9 de febrer del 2016

EL SINDIC DE GREUGES.
Després d’haver escoltat diferents vegades al Síndic de Greuges en les seves declaracions a TV, i no haver aconseguit quasi mai estar d’acord amb els seus raonaments, he arribat a la conclusió, que un càrrec d’aquesta categoria, deu estar destinat a persones d’una dimensió moral, i científica molt superior a la mitjana normal dels humans entre els que m’agradaria poder considerar-me. Podria posar molts exemples de les meves discrepàncies, però em referiré al que he sentit avui, que encara ho recordo una mica. A la meva edat, les coses s’obliden amb molta rapidesa, i es té d’anar amb compte.
Avui, una vegada més, “La nostra” tant caritativa i cristiana, ha tornat tocar el tema dels famosos “Manteros”, i el senyor síndic,  com era d’esperar a deixat clar, que els “manteros” no tenen cap culpa en res del que passa, ja que ho fan per necessitat. La culpa, -a deixat ben lar el síndic- és del govern català i dels ajuntament dels pobles i ciutats on succeeixen aquest tipus de fets, ja que si en comptes de perseguir-los els ajudaven, atipaven i educaven legalment, el problema se resoldria sol. Bonic, oi? Fàcil, i senzill, però,  aquí  ja entra la meva ignorància, i perplexitat.
 Che, collons! anem a Vorer, com diria un Valencià. Suposem que a tot Catalunya tenim actualment uns vuit o deu mil “manteros”, no ho sé. D’acord amb les indicacions, del senyor síndic, tant savi, i tant bo ell, les autoritats pertinents posen a disposició d’aquests desprotegits, llars, menjar i escola. Evidentment, els carrers i avingudes quedarien desertes de comerç il·legal, i la pau ciutadana seria absoluta. Però, ai! Si tenim en compte que al continent africà, hi ha pot ser més de dos cents milions d’indigents sense llar, ni menjar,  i aneu a saber  quants a Pakistan i altres nacions, quan aquests milions de necessitats assabentin de la bonhomia dels  catalans: No faran cua per a entrar al nostre país, legal, o il·legalment per a cobrir les places de mantero que hauran quedat vacants, en espera del premi? Que farem llavors? Tindrem diners, llars i escoles per a dos o tres cents milions de persones desvalgudes més?. Catalunya, no és pas molt gran. Que diria els síndic en aquest cas? Jo em pregunto si no seria millor fer respectar les lleis, Que deu ser possible, i abolir la venta fraudulenta, al major, i al detall? Els comerciants que paguen –poc o molt- impostos, estarien contents, i els turistes, més tranquils sense coaccions. No ho sé, segurament com quasi sempre, dec estar equivocat. O, no serà que el senyor Ribó porta encara dins el seu cor el sentiment de caritat i germanor comunista de la seva època al PSUC, que tants bons  resultats, ha portat a tot el món? És palès que ha tots els països on a passat el comunisme, la igualtat, pau i concòrdia és absoluta. Com ho veieu?
No seria millor que els governs intentessin ajudar als països desenvolupats amb els milions i milions que es gasten amb armes per a matar i fer mal? I, demano excuses per anticipat  al senyor ministre del “Ejercito” que anteriorment, sembla que era director d’una fabrica d’armes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada