dimecres, 6 d’agost del 2014

 AI,AI,AI.
Quant trenta i molts anys endarrere jo viatjava per aquest monts de Déu, amb quatre maletes voluminoses, un dels països que més em deixava admirat, era Venezuela. Essent un dels països més rics en matèries de tot tipus, jo els veia amb els més grans nivells de desigualtat, i on uns pocs ho tenien tot, i la gran majoria vivien de la “caritat” dels governants de torn, però que no albiraven cap futur de profit, per a ells, o els seus descendents..
En aquell empori de riquesa, Venezuela,  qui manava, i  gran amic del nostre heroi redemptor d’Espanya Felipe G., era el senyor Carlos Andres Perez, home d’una gran visió de futur com s’ha mostrat.  El rival de l’Andres, era L’Herrera Campins, un altre panxa content, que mai va sotjar el que els anava a caure a sobre. Recordo que era tanta la riquesa i abundància del país, que fins els pollastres importaven d’Australia i Nova Zelanda, perquè els autòctons, no haguessin de treballar i els poguessin votar tranquils, vivint de les subvencions... Dintre la ganduleria i la misèria, es clar.
D’aquella descomposició que ningú preveia tant ràpida, va sorgir l’incommensurable bolivarià Hugo Chávez, un aprofitat sense principis ni saviesa que amb la xerrameca típica del que no té res per perdre, (com en Fidel) va arrossegar a tots els descontents i envejosos, que eren molts.
Avui dia, per les noticies que en tinc, per coneguts que no m’enganyarien, la misèria i degradació del país, és molt superior, i el “Libertador” es dedicava a enviar diners i ajudes a Cuba, i altres països similar també amb governs , “justos”. Els seu successor, mes curt i ruc que l’anterior,  continua amb la mateixa tònica, i mes d’hora que tard el país haurà de fer un espetec important per capgirar la situació.
Aquest llarg preàmbul, ve a compte del fenomen que ha nascut a Espanya amb el moviment Podemos. Aquest noi de la cua, diuen que ha estat entrenat i finançat pels bolivarians allà a Veneçuela, i sap molt com explicar les coses als humils i desvalguts. Si és així, no m’estranyaria   que en les properes eleccions, aquest moviment, arrossegués molts votants, cosa que vista la evolució que han fet tots els països comunistes, ens portaria a un altre desastre fins que es tornés a posar la cosa normal. Si això arriba a succeir, els culpables hauran estat El PP, i el PSOE, per la seva estultícia, i egoisme. Com deia el frare de la caputxa; Déu sobre tot!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada