dimarts, 28 de febrer del 2017

TRAJECTÒRIA DE BOOMERAG, i III
Com tothom sap, el boomerang, és una antiga arma dels aborígens australians la qual al ser llançada,  si no xoca amb l’objectiu pre determinat, fa una volta imprevisible i recargolada i retorna al seu lloc de sortida, podent provocar algun perjudici al llançador. El qual vol dir, que ho caces l’objectiu pel qual la has llençada, o l’arma es torna contra tu.
Això, es el que crec que ha passat aquí a casa nostra amb els descendents dels italians del sud que en el seu dia van ser atonyinats però no rematats pels almogàvers. Milers d’aquells, van emigrar a Amèrica sobre tot als EEUU, i Argentina, i ja s’han vist els resultats.
I Ara anem al grà. Aquí a casa nostra,  i recordant allò de “Éramos pocos y parió la abuela” ens trobem amb una quantitat important, d’argentins de mig pel, la majoria d’ells sense ofici ni benefici, que no solament s’estan introduint en les nostres estructures, sinó que ja  són capdavanteres dins les institucions. Posaré NOMÉS alguns exemples.
Albano Dante Fachin Pozzi.  Nascut a Bahia Blanca Argentina, va arribar a Barcelona als 16 anys junt a pares i germans, i establert a Blanes, va intentar estudiar dues o tres carreres, de les quals no en va acabar cap. Avui és el “number one” dels de Podemos a Casa mostra. Maco, oi? Fa pensar, no?
Gerardo Pisarelo Prados.  Aquest, si que va acabar la carrera, i fins diuen que és doctor. Nascut a Tucuman Argentina, avui és la ma dreta de la alcaldessa de Barcelona la Senyora Ada Colau, abans propulsora d’escratxes. Ara que sembla que ella va per mare, el senyor Pisarelo, sense haver fotut mai brot, passarà a ser l’amo de la capital catalana.  Com veieu, els dos, van venir d’Argentina no per a treballar, siNó per a ajudar-nos a tirar endavant amb la nostra dura tasca. Mare meva! Una cosa curiosa, es la semblança fisonòmica dels dos. Semblen bessons.
Altra exemple, i no senzill, és la  monja Caram. (Auriem de dir Caram, caram de monja) que ja rectifica fins i tot les Sagrades escriptures amb la virginitat de la mare de Déu. Que deu pensar el també argentí d’ascendència italiana Papa Francesc?
Podria posar molts exemples, però segur que tots (i totes com s’ha de dir ara ) en coneixeu. En tot cas, recordar que el savi i famós periodista i diplomàtic, Eugeni Xammar, (L’Ametlla 1.888-  1973) va deixar molta bibliografia on en tot moment posa als argentins de volta i mitja. Si algú no em creu, consulteu-lo. Segur que desprès, em creieu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada