diumenge, 22 de desembre del 2013

FESTES DE NADAL, O?


Si no em fes tan fàstic, em faria molta tristesa veure en el que han anat a parar les festes de Nadal.

Avui hem caigut en mans d'una colla que es pensen ser molt vius, i no són més que unes males persones que s'aprofiten del fet que la gent, a despit que semblem més instruïts, cada dia som més babaus, i disposats a deixar-nos convèncer per qualsevol gamarús que posant-hi molta cara, cobra per fer-nos caure en la temptació de pensar que, si comprem el que ell ens diu, serem més  formosos o grans esportistes o qualsevol altra filigrana de la qual ells presumeixen. 

Vosaltres compraríeu certes coses pel sol fet que en Nadal, l'Alonso, Lorenzo, del Bosque, la Machi, que sembla que de tant iogurt es passa el dia al wàter, o aquell cuiner basc mal parlat i bast, que es fot dels que l'escolten de nom Aguiñano? Etc, etc.

Els publicitaris, que són de qui parlo, ho han basat tot a tocar els sentiments més primaris de les persones. És ben curiós que en un país on la gent parla amb prou feines el seu propi idioma, ens anuncien un sens fi de perfums pronunciats amb un anglès que amb prou feines deuen entendre el anglesos de soca-arrel. O aquell altre curiós, en què una tia en pilotes, es posa una cotilla, i és clar un perfum al sobre, i aconsegueix que un home, segur que amb el nas mol fi i amb ganes de fornicar, porti un gran vaixell pel mig d'un carrer fins al balcó on l'ha atret el perfum. És de suposar, és clar que el fornicador, haurà tingut una feinada a desfer-li la cotilla, però té molt mèrit de portar el vaixell on el porta.

Pobres de nosaltres, com hem arribat... I llavors, ens diem l'Homo Sapiens. No seria millor dir-ne l'Homo dròpol? Potser seria hora de fer un boicot absolut a aquestes companyies que ens prenen per beneits.

No vull pas ser melancòlic, i dir allò de qualsevol temps passat era millor. El que és segur és que l'Orwell tenia raó. Cada dia som més dirigits pels que ens foten i, al mateix temps, es foten de nosaltres.

*********************************************************************************

ON ÉS JESÚS?


Avui, al diari La Vanguardia, publiquen una foto bastant gran de la recepció que el Papa Francesc dóna al col·legi cardenalici amb motiu del Nadal, a la sala Clementina del Vaticà. Veient tanta magnificència i ostentació, humilment em pregunto: on és Jesús en aquest acte? On cabria enmig de tanta inútil grandiositat?

En fi, bon Nadal a tots els homes (i dones, eh?) de bona fe, si és que en quedem algun...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada