dissabte, 28 de setembre del 2013

Aquesta és la resposta que vaig fer a L’AMPA del col·legi de la Gleva, però que els senyors d' EL 9 NOU  varen retallar substancialment. 

      A L’ÀNGEL, PRESIDENT DE L’AMPA d. l. de l. M. d. D. d. L. G.


Benvolgut Àngel, 


A mi no em sorprèn la teva (o vostra?) resposta, i em felicito per aquesta, ja que m’ajuda a reconfirmar i si necessari aclarir el que jo crec. M’explico: hi ha un adagi que diu: “Si vols mentir, digues el que sents a dir”. Segurament, alguna de les meves consideracions no són del tot exactes, atès que parlo pel mitjà de terceres persones, que m’ho han explicat així. El que és segur  és que la dita general del veïnat és que la Fundació Pia Autònoma Mare de Déu de la Gleva, (nom que ara tu desvetlles, i que pel que es veu no coneix pas tothom) mai no ha volgut escoltar i dialogar amb la gent del poble, i s’ha autoautoritzat a  tancar i privatitzar  jardins,  camps i camins que sempre havien estat d'utilitat dels vilatans.


M’agradaria poder allargar-me molt, però no puc abusar d’un espai que se’m  cedeix gratuïtament. Per tant, si després d’aquestes explicacions no ho veus clar, estic sempre a la teva disposició. Anem, doncs, al tema.

1r. És ben curiós que si amb un any he visitat tres o quatre vegades el Santuari, casualment la cadena ha estat visible uns cops a les dues columnes principals d’entrada, o com l’altre dia, davant del “Casino”. No em faràs pas creure, amic meu, que la junta de festes de l’Ajuntament es dediqués tant temps abans a posar cadenes i cadenats foradant pedres i columnes. També és casual que el camí que va del carrer de Baix a tocar la central elèctrica i que és públic de tota la vida, (el cami dels Saules, en dèiem) fos inutilitzat, i que un veí de la Gleva respectat per tothom, que el va voler utilitzar, fos increpat per un "guàrdia" que es va identificar com del col·legi, i que el va amenaçar amb avisar els mossos d’Esquadra per ocupar propietat privada (?). No parlem ja dels camps i jardins de darrere i sota l’antic seminari, ara totalment vedats als vilatans. Fins i tot, l’antic camp de futbol ha estat partit i tancat.

2n. Quant a la menció que fas al pare Carles, li tinc massa respecte i el considero massa bona persona i intel·ligent, com per pensar que ell no vol que els seus feligresos gaudeixin del que sempre havia estat espai públic. El que passa potser és que, pel que li queda (és de la meva quinta), no es deu voler involucrar en una causa que sap perduda d'avançat. Sobre aquest respectat senyor, jo en diria el refrany castellà que parlant del Cid, deia "Dios! Que buen vasallo si hubiera buen senyor". Però ai! Hi és el "buen señor"?

3r. Del que pots estar segur és que jo no desitjo cap mal al Col·legi de la Salle, ni als Sagrats Cors, però de molt petit sempre havia sentit a dir que, quan es despullava un sant per vestir-ne un altre, un dels dos, i no pas el culpable, acabava passant fred.  Altrament, els col·legis esmentats eren de Sant Hipòlit, i qui ha acabat pagant la festa és La Gleva. També m’estranya, que no es donés l'oportunitat a l’Ajuntament de Masies, que tantes coses ha fet pel municipi, a treure un profit de tan escaient edifici. Com que no ho sé, no puc opinar. Però és curiós, oi?


4rt. Només voldria afegir que jo havia sentit a dir que la congregació no tenia el nom que tu has esmentat, sinó un d’italià que, més o menys, es diu "Comunió i alliberament", amb subseu a Madrid, i ramificacions no sempre planeres amb Manresa i Santpedor. En coneixes res tu, d’això? O tampoc és cert?

De Mendizabal i el centralisme de Madrid, també en podem parlar quan vulguis. 

Per a més informació:    narsur35@gmail.com   o   narsuri.blogspot.com.es

Per a la meva part, ho dono per acabat.

Ah! Cordials salutacions als teus pares, els quals conec de gairebé tota la vida.

El "Pregoner", com dius tu, Narcís



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada