dissabte, 8 d’abril del 2017

PEDRO VARELA.
Confesso honestament que no conec a aquest senyor i en tot cas, sols pel que   vaig llegint als diferents mitjans de premsa. El que es curiós, es que a aquest senyor, li deu passar una mica com a amí, deu ser un esser  ingenu i creient.  Quan els endollats –de dreta i esquerra-  de tota la vida es van haver d’adaptar i canviar els seus mètodes per poder seguir vivint de la “rifeta” sense fotre brot, es van inventar una frase que aquí a Espanya semblava una mica ignorada i que pomposament,  s’anomenava “Llibertat d’Expressió” .
Per una persona tant poc il·lustrada i poc savia com jo, aquesta frase, em va fer creure que volia dir que  sense ofendre a ningú, una persona podia dir el que sincerament cregués, i que els que no pensessin com ell, encara que no els agradés, li respectarien la idea i d’aquesta manera gaudiríem de general benvolença, i pau.  Dons, no. Quan una persona o grup se sent atacat, amb raó o sense, es tira, o es tiren a sobre de la persona que suposadament, els ha ofès. Posaré dos exemples. Primer, el meu.
Un bon dia,  un suposat home amb barba, presentador de televisió, va dir en públic, que ell i el seu “marit” anaven a triar-se un fill.  Jo, incaut, i innocent de mi, i donat que ell ho havia dit en públic, se’m va acudir opinar fins a quin punt dos homosexuals majors d’edat, tenien dret a escollir un fill, que per a ell seria imposat, i que evidentment, ell, no podria escollir res. Pobre de mi; on em vaig ficar! Als dos dies de ser publicada la meva opinió, el super periodista dels Hostalets, el gran educador de criatures, en el seu diari,  se’m va tirar a sobre amb ferotgia, i de ser desconegut, vaig passar a tenir fama pública d’homòfob, i una munió d’homosexuals als que jo no conec i a qui mai he volgut cap mal, sem van tirar a sobre amb tota classe  de  comentaris, realment ofensius. Fins un valencià al qui no tinc els gust (?) , i al que no crec haver ofès mai se’m va tirar a sobre amb  la seva web i em  va deixar de volta i mitja.
En Pedro Varela, és l’altre cas. Ell, tenia una llibreria on publicava llibres dels dits de caràcter Nazi- Fas cista. Tornem a la llibertat d’expressió. Si els Comunistes, Socialistes, Adventistes, anarquistes vegetarians, marcians i tota classe de rars “istes” tenen dret a publicar les seves “Xorrades”, perquè en Varela no? Obliga a algú a comprar les seves publicacions?   Alguna cosa hi ha que no rutlla. Tots, som molt bons i molt democràtics si no ens molesten a nosaltres. Però: Ai! si ens trepitgen l’ull  de poll! Llavors, oblidem la llibertat d’expressió i per integrés(el d’Hostalets) o errònia convicció, (la majoria) ens llencem a la jugular  del proïsme sense pietat, i amb ganes de fer mal, oblidant tota democràcia. Clar, que eixís ens va. Quina diferència veieu entre un Nazi convençut i un comunista convençu ?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada