dissabte, 17 d’octubre del 2015

EN “PAPITU” D’ALCAMPELL.
Cada dia, em prometo que em dedicaré al meu nou llibre, i no faré més escrits criticant al pròxim. El problema, és que hi ha  tants “pròxims” que m’ho posen  a tir,  que jo flac de mi, caic a la tentació sense remei, com tot vulgar pecador.
Avui, dissabte a quarts de dotze, anava amb el cotxe, i al posar en funcionament la radio, he sentit una persona tant sàvia, tant bona, i tant despresa i donada al poble, que si no hagués sabut que Jesucrist ja feia temps que se’n havia anat a l’alta Glòria, hauria pensat que l’estava sentint a ell immolant-se per al bé de tots els catalans, i de rebot donada la seva bondat i saviesa, als de la “Madre Patria”.
Gran error el meu. No era Jesucrist, no. Qui parlava, era segons ha dit ell, en “Papitu” d’Alcampell, (paraules textuals)  o dit més vulgarment, en Josep Antoni Duran i Lleida. Després de fer-se un panegíric absolut de la seva capacitat intel·lectual, bondat, i despreniment vers al poble pla,  al qual s’ha sacrificat  durant tants anys, recloít  humilment a l’hotel Palace  de Madrid, ha dit que com que veia clar que el poble català no se’n sortiria sense la seva ajuda -i la d’en Ramon, ha dit- (per si algú no ho sabés, en Ramon es el gran Espadaler, que amb ulleres o sense i amb “Dons” o sense és el que pot ajudar a fer el miracle)  per tan, a exhortat als servents de la nació, a votar-lo de nou, i ell, continuaria lluny de la pàtria en aquell ascètic  hotel de la capital de l’imperi,  en bé del nostre poble.
Sincerament, i ara del tot seriosament,  aquí hi veig dues possibilitats. O aquest home ens  pren per molt curtets, o és ell qui no fina gaire.  Només pensar que per la culpa d’en Papitu, i en Ramon, Junts pel Si no va obtenir majoria absoluta, i ara tindrem problemes del tot innecessaris, ja n’hi hauria per desterrar-los al bell cim del Puigmal, i veure si les nevades que ara comencen els refresquen les idees.
Una última reflexió:
Les sigles d’un partit, no serveixen per a res, si els trepes que el governen ho fan únicament pel seu profit i pel seu ego.

Narsuri.blogspot.com.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada