dimecres, 4 de juny del 2014

Senyors d'El 9 Nou,
Amb motiu de les passades eleccions del dia 24, i com que em vaga prou, he anat passant d’una emisora a l’altra, tant de ràdio com de televisió, i ja, un cop tot conclòs, i veient el guirigall que tenim tant a nivell d'Espanya com de Catalunya, m’he donat compte que amb els polítics actuals será molt difícil poder arreglar alguna cosa ja que amb defectes i virtuts, mostren ser persones humanes. Per aquest motiu, i després de molt meditar, crec que he trobat la pedra filosofal o solució total per a tots els nostres problemes. Els prego m’ho deixin exposar públicament per provar d’arreglar-ho.
De totes les emissores escoltades amb gran varietat d’opinions -unes poden agradar més que altres- hi ha les del grup Godó (radio i TV), que són les que m’han fet pensar més, i no pas per les mateixes en si, sinó per els personatges que les exposen: el primer, el de RAC 1, és un senyor no massa agraciat, que cada matí a les vuit, potser per tenir una cosa semblant a diarrea verbal, fa una vomitada de dos o tres minuts en contra d’un tema determinat i, després, en lloc de quedar tranquil i satisfet, continua desfermat maleint i criticant tot el que se li posa per davant, convençut de la seva raó absoluta i de ser més llest que els altres. A més d’això, encara té temps de fer una pla al seu diari, naturalment, també agre i crítica.
L’altre, el de TV8, home totalment perfecte, encarcarat, maco, com ell sol, un cromo que desafia, rectifica i renya a tots els pobres que tenen la gosadia de posar-se al seu davant.
En tercer lloc, tenim la Pilar Rahola, que he de reconèixer que em sol agradar molt, però que també és d’una perfecció i saviduria superior a tothom.
Llavors, si tenim tres persones perfectes, per què no les posem davant del país? Cuní, president del tipus Bolivarià, ja que l’absolutisme és el que li va: Basté, un cop degudament sedat per a temperar-lo, de primer ministre, i Rahola consellera o ministra de tots els temes. Segur que amb poca més ajuda, ells ho arreglarien tot. Al mateix temps, i com diuen les males llengües, podrien disposar directament de les ajudes de la Generalitat manera il·limitada (encara que ara ja sembla que són molt generoses), en perjudici d’altres mitjans més humils, però que tal vegada no tenen tanta influència, però més imparcialitat i raó.
Moltes gràcies,
Narcís Suriñach Bach



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada