dissabte, 31 d’agost del 2013

LA  NOSTRA O...?


Haig de reconèixer que cada dia estic més desenganyat dels continguts, horaris i actuacions de TV3, a la qual diuen "la nostra". M'imagino que l'endogàmia i els interessos creats dins l'organització deu ser tan accentuada que ja no hi ha persona capaç de posar-hi ordre, excepte que ja els estigui bé tal com va la cosa. Tractaré d’explicar-me.

1r. Les notícies: per qualsevol esdeveniment de mig pèl, tals com les carreres de l’Alonso o els “bolos” del Barça, que no es creuen ni els jugadors, canvien l’horari, i ens hem de passar a altres cadenes si volem seguir dins un ordre. Em pregunto si la Ferrari o el mateix conductor els subornen per tenir una exclusiva quasi total en les transmissions. 

A desgrat que l’asturià no es llueix pas gaire, ni el cotxe tampoc, aquell noi locutor tan xerrameca, però que costa tant d’entendre, atesa la seva enrevessada loquacitat, es passa la major part de la transmissió exaltant les virtuts de l’asturià, per cert força escasses, i deixant de costat els altres participants encara que siguin els vencedors.

2n.  De la resta del temps, la major part, la malmeten parlant de desastres o actuant com una ONG, fent-nos veure que poc solidaris som per als nouvinguts, o els pobres del món en general. Aquests savis de TV3, o són realment ignorants o no han sortit mai de casa, o purament i simplement són sectaris. No donen notícies, sinó opinions.

3r. Encara que algunes de les presentadores no fan pas llàstima, les posen en primer pla amb tot tipus de postures, que mostren innecessàriament la figura, com si la cosa important fora la presentadora no pas la notícia (per cert, n’hi ha alguna que, a part de no ser de bon tros una bellesa, la disfressen d’una manera que no l'ajuden pas a lluir, ni la veu l'acompanya). Alguns locutors, també s’hi presten.

4t. Del sortidet d’homes del Temps que disposa "la nostra", ni ha alguns de força normals, però tenim en Mauri, que sembla que li hagin d’arrencar les paraules o se li hagi enganxat el paladar, i per sobre de tot “l’estrella” del Molina, que llampegui o troni, ell surt rient i, moltes vegades, un es pregunta de què deu riure, si no és que es fot directament del públic.

També, amb les seves prediccions sempre amenaçadores i de sentit catastròfic, seria bo de veure la quantitat de diners que fan perdre a un sens fi de negocis per la por de la clientela a sortir. Un altre tema és la durada; amb el temps que utilitzen, podrien parlar del temps de tot el globus terraqüi.

5è. Una altra cosa ben detestable són els serials d’en Benet i Jornet, excel·lent escriptor, tals com El cor de la ciutat, "El fetge del poble", o "El ronyó del país", que sols es dedica a exaltar els defectes i els vicis de la gent, mai les possibles virtuts. Realment som una ciutat tan tarada? Per acabar-ho d’adobar, els actors solen ser molt bons, la qual cosa acaba de donar  credibilitat. Els reportatges de sentit històricopolític, de la Besses i la Minobis, sempre amb cert tuf sectari, també hi acaben d’ajudar.

M’agradaria tenir més espai, per glossar la gran saviesa dels comentaristes dels partits de futbol i altres, però ho he de deixar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada